Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Begynder studie.
#1
Ser lidt på at få mig et hjemme studie.

ideen er at det skal køre på min iMac.

jeg tænker en TC impact twin
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.4sound.dk/shop/firewire-lydkort/tc-electronic/impact-twin.html">http://www.4sound.dk/shop/firewire-lydk ... -twin.html</a><!-- m -->

eller en TC desktop konnekt 6
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.4sound.dk/shop/firewire-lydkort/tc-electronic/desktop-konnekt-6.html">http://www.4sound.dk/shop/firewire-lydk ... ekt-6.html</a><!-- m -->

og som mikrofon enten en

SE2200A
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.4sound.dk/shop/studiemikrofoner/se-electronics/se2200a.html">http://www.4sound.dk/shop/studiemikrofo ... 2200a.html</a><!-- m -->

eller en Røde NT1-A
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.4sound.dk/shop/studiemikrofoner/roede/nt1-a-box.html">http://www.4sound.dk/shop/studiemikrofo ... a-box.html</a><!-- m -->


Mikrofonerne skal bruges til vokal, akustisk guitar og elektriskguitar. Bas vil jeg køre igennem min tc Classic 450's line udgang.

har jeg som udgangspunkt brug for mere end ovenstående (og selvfølgelig diverse kabler) er der noget af det jeg bør undgå og finde noget andet?

Formålet er halvseriøs hjemmeproduktion men hvor jeg får så alsidigt et setup som muligt til så lidt som muligt.
Reply
#2
Et mikrofonstativ og popfilter (som dog følger med Røde mikrofonen) ?
Reply
#3
Du skal vel også have enten et sæt monitors eller et par fornuftige hovedtelefoner?
Reply
#4
Impact Twin har indbygget DSP og to extra inputs til lille merpris, så der får du meget mere for pengene.

Prøvede NT1-A på et tidspunkt. Blev imponeret. Har en TDM stormembran i mit setup, som er ganske fortrinlig, meen tror NT1-A'eren er bedre, - og så følger der en undervisningsDVD med.

Synes der mangler en dynamisk mikrofon i din liste. Mange sværger til Shure SM57 til mic på forstærker. Har selv brugt Shure SM58 de sidste 7-8 år. Købte for nylig denneher:
http://www.thomann.de/dk/superlux_pra_628.htm
Den er mere 'klar'/transperent og bedre bund end SM58 til fuldkommen latterlig lav pris.
Reply
#5
Jeg har fået anbefalet begge lydkort af forskellige folk der arbejder med lyd. De kører på samme motor, så vidt jeg har læst mig frem til, da jeg også selv har kigget efter et lydkort, til at afvikle noget live software på min macbook pro. Jeg ville nok vælge Impact twin kortet. Det er lige blevet dumpet fra 3500kr til 1999kr. Dette er nok et tegn på at TC kommer med noget nyt i samme prisklasse som det lå i før, men det gør det jo ikke til et dårligere lydkort.

M.h.t mikrofon tror jeg at du bliver glad for det meste i lang tid, hvis det er første gang du ligesom skraber et hjemmestudie sammen. Jeg brugte i flere år en T-bone kondensator til 500kr med stor glæde, sammen med en ART pre-amp.

Lige pt bruger jeg storebroderen til den røde du linker til. Den er rigtig fin til det meste. NT-1A er sikkert også en fin mikrofon. Jeg tror hvis man skal mærke forskellen så skal man ligge væsentlig flere gryn.

Du vil blive rigtig glad for et sæt studiemonitors. Det gør altså en kæmpe forskel for ens arbejde.
Jeg havde et sæt Behringer 2031A i flere år, som jeg var mega glade for. De var kæmpe store, men til prisen(1700kr brugt) så var de virkelig pengene værd.

M.h.t en mikrofon til guitar, så går man aldrig galt i byen med en SM57... eller alternativt en MD421. Men med en 57'er kan man altid optage noget der er fedt, hvis ens gear lyder fedt.

Den der superlux er sikkert også ganske fin til prisen, den er sikkert et knock-off af en sennheiser 606.
Reply
#6
kunne godt være man skulle snuppe røde mic'en så frem for se'en hvis det ikke giver den store forskel. men vil den ikke egne sig til at mice en forstærker op? hvorfor ikke?
Kender sm57 fra live brug og ved den er fed til det, men troede faktisk man brugte andre typer mics til studiebrug.

Mht studiemonitors har jeg slet ikke tænkt på noget. er der nogen forslag til et par billige men gode af slagsen eller vil jeg få mere ud af et par gode høretelefoner til monitor?
Reply
#7
JEg synes, du skal vælge et par rigtige monitors - det er meget svært at mixe i hovedtelefoner (bortset fra specialting). Hvis budgettet ikke rækker lige nu, så kan en kombination af et par hæderlige pc(mac) højttalere og et par gode høretelefoner få dig rigtig godt i gang - så kan du købe et sæt gode monitors, når pengene er der igen.

Gode monitors i den billige ende kunne være KRK RP2 serien, enkelte af de nye små Adam, Yamaha HS80 (meget populære), Fostex PM5 serien. Da jeg købte monitors begik jeg den fejl, at jeg gerne ville have monitors, der kunne komme rigtig langt ned i bassen. Det gjorde, jeg fik nogen, der i virkeligheden er for store og voldsomme til mit setup og rum, uden at bassen på dem alligevel er topfed. Kunne jeg vælge om i dag, ville jeg vælge nogen med flot og detaljeret mellemtone, og så ville jeg lytte til min baslyd i hovedtelefoner.
Modded guitars were crap right out of the factory
Reply
#8
Monitore..
http://www.4sound.dk/shop/studiehoejttal...ience.html
http://www.4sound.dk/shoppingsystem/prod...=topseller

Begge dele lyder ganske fint til de penge man giver for dem, plus de kan fås billigere brugt..

Jeg er ikke helt oppe på de der TC ting, men jeg har ikke hørt udelukkede positive ting om dem..

Røde mic'en er fin, men jeg ville nok hoppe på den SE, hvis det var mig, eller kigge på en brugt storebro til den..
Knowledge is good.. Rock is good.. The knowledge of rock is good..
Reply
#9
fortytwo Wrote:Monitore..
http://www.4sound.dk/shop/studiehoejttal...ience.html
http://www.4sound.dk/shoppingsystem/prod...=topseller

Begge dele lyder ganske fint til de penge man giver for dem, plus de kan fås billigere brugt..

Jeg er ikke helt oppe på de der TC ting, men jeg har ikke hørt udelukkede positive ting om dem..

Røde mic'en er fin, men jeg ville nok hoppe på den SE, hvis det var mig, eller kigge på en brugt storebro til den..

Hvorfor ville du hoppe på den der SE? hvad er den reelle forskel? jeg kan ikke rigtigt lure om der er en mærkbar forskel nå begge to er så billige som de er.
Reply
#10
Tja.. Jeg tænker bare, at pop-filter, og kabel koster også noget.. Joh, det gør kassen til SE'en også, men den koster nok det samme som de andre ting, og min erfaring siger mig, at jo flere penge ting koster, jo bedre er de..

Der var en på lydmaskinen, der linkede til den her..
http://www.thomann.de/dk/se_electronics_...dition.htm
som jo ikke er ret meget dyrere igen..
Knowledge is good.. Rock is good.. The knowledge of rock is good..
Reply
#11
jeg har haft tc impact i et par måneder. Det er jeg glad for, kvalitet lyd og især preamp til mikrofon er overbevisende. Jeg har virkelig god vocal lyd. Det kan dog godt være lidt plastikket i selve knapper og stik. Men jeg regner med at have lydkort til mange år alligevel.
Reply
Users browsing this thread: 1 Guest(s)