Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Forslag til lille amp
#61
(30-03-2015, 17:58)Pluto Wrote: http://www.youtube.com/watch?v=9An-n5KeLj0

Er der nogen der kan fortælle mig hvilken amp der bliver spillet på her i klippet.?

En Fender er det nu vist ikke. Men én af de utallige kloner af en Fender 5e3 Deluxe - nøjagtigt som din Reinau - der findes derude, lyder som et ret godt bud på sagen.

NTK: Ham fyren i klippet skulle godt nok nærmest have en pris for "Verdens grimmeste vibrato".
Reply
#62
Ja jeg kunne godt have brugt min Reinau nu som jeg solgte for 1 par år siden. Den gang syntes jeg ikke små amps var skide skægge, men det tror jeg at jeg er blevet gammel nok til nu. Tror jeg tager en snak med reinau når jeg lige får mine penge tilbage på mit hackede Visa kort. men de skulle være på vej. Jeg havde weber 12-65 i min. Gad vide om jeg skulle gå efter noget andet ht istedet. en billig alnico eller lignende.

Og angående hans vibrato har jeg ingen kommentar ,men jeg kan godt lide lyden han har har.
Reply
#63
Weber´s 1265 ville ellers ifølge min opfattelse være et meget godt bud på en højttaler, hvis du vil have sådan en Tweed Deluxe til at lyde mest muligt "af Marshall"...
Reply
#64
(30-03-2015, 17:52)Pluto Wrote: Har du prøvet dem dersens hw Marshall Søren.?

Nogle af modellerne. Handwired er jo en hel serie af forstærkere...

Jeg har prøvet seriens bud på en Superlead. Og jeg var ikke sådan på nippet til spontan-vædning af mine underbenklæder. Faktisk havde jeg rimeligt svært ved at se, hvorfor jeg skulle give det dobbelte for sådan én i forhold til, hvad jeg ville kunne købe en fin gammel svend for. Men nu hører jeg jo heller ikke til dem, som mener, at hvis forbindelserne mellem komponenterne udgøres af kobber i en ledning istedet for kobber på en printplade, så lyder tingene pr. automatik bedre.

Så har jeg stiftet bekendtskab med deres bud på den klassiske 1x12" 18 watts combo. En bekendt havde købt sådan én. Med hans Stratocaster lød den faktisk OK. Men med hans ES-335...  Oh jammer, oh klage! Så i et forsøg på at forbedre på sagen, brugte vi en hel aften på at gejle den op med de bedste NOS-rør, markedet kan diske op med, samt gennemprøve en forholdsvis bred palette af højttalere i den. Da vi så havde fundet den kombination, som virkede bedst, skulle min buddy lige prøve min Matchless-klon. Og ja: Det endte så med, at han prompte gik hjem og satte sin Marshall til salg og bestilte sådan en Matchless-klon istedet. Dét kan man så lægge i, hvad man vil. Jeg er vel nok den noget nær mindst troværdige person i denne sammenhæng..? Wink   Sand er historien nu. Til gengæld kvitterede Marshall´en, ved et halvt år senere at brænde sin udgangstransformator af - i lighed med mange af disse 18 og 20 Watts reissues fra Marshall´s hånd. Og da der var skiftet rør i den, kunne den nye ejer ikke få det lavet på garantien (han prøvede så at tørre regningen af på mig. Didn´t really work...). Men hvordan Marshall´s officielle værksted i Danmark så kan få udskiftningen af en udgangstransformator (vel at mærke til én, der er magen til den, som futtede af!) til at koste 2700 kroner, skal jeg ikke kunne sige. En bedre transformator ville vel kunne fås for ca. 500 kroner. Og det tager altså ikke mange tekniker-timer at skifte sådan én.

Så alt i alt tror jeg ikke, at jeg skal have mig sådan en Handwired Marshall. Hvad andre vælger at gøre, skal jeg ikke gøre mig til dommer over.
Reply
#65
Ja det lyder sku bekymrende. Er det muligt at prøve sådan en matchless klon en gang. Og er det 15w de er dine kloner. mener jeg har set en oppe ved dig ,men tror ikke jeg har prøvet sådan en i virkelighgeden.
Reply
#66
Jah, det kan såmænd nok arrangeres ved lejlighed. Og de er på 30 watt, men har muligheden for at afkoble to af de fire udgangsrør. Forskellen i volume er dog minimal. Og jeg synes personligt, at de lyder bedst med alle fire udgangsrør aktiveret p.g.a. den lidt lavere driftsspænding i forforstærkeren, dette forårsager.
"When the fish scent fill the air, there'll be snuff juice everywhere"
Reply
#67
(31-03-2015, 17:54)Sasha Wrote: Jah, det kan såmænd nok arrangeres ved lejlighed. Og de er på 30 watt, men har muligheden for at afkoble to af de fire udgangsrør. Forskellen i volume er dog minimal. Og jeg synes personligt, at de lyder bedst med alle fire udgangsrør aktiveret p.g.a. den lidt lavere driftsspænding i forforstærkeren, dette forårsager.

Hvis det skulle være et problem at arrangere, så er du velkommen til at prøve min. Den står i et øvelokale i Randers Smile
Reply
#68
Jeg er fan af små amps! 

Jeg har købt disse 3! 57 harvard, 57' Harvard og 65' princeton! Alle omkring 10w og 10". 

Det er lige i underkanten til jobs hvis ikke de bliver miked op. Jeg spiller af og til små barer i København på min Princeton. Har også spillet et enkelt gig på den ene tweed, det var perfekt i forhold til lydniveau, netop fordi den var miked op. Det værste med de tweeds er jeg ikke nænner at tage dem med på gigs før jeg får bygget en flightcase. 

Når man så har brugt 25.000-30.000kr på amps, så tænker man tilbage på alle de gigs jeg spillede på min blues junior III(den med det sorte panel) til 2500kr. 

Så gik det sku' egentlig meget godt også. Responsen og det dynamiske spektre var overhovedet ikke ligeså overbevisende, men jeg tror ikke en eneste fra publikum ville kunne høre forskel. Det er kun for en selv. 

Hvis jeg var dig ville jeg nappe en brugt blues junior 3,(man skal bare skrue treble ned med god samvittighed) eller en Reinau. 
Jeg synes ikke de Reinaus jeg har prøvet har haft noget nær den samme varme og mojo i forhold til de gamle Deluxe'er jeg har prøvet. Men det er ikke nødvendigvis en skidt ting. Rune Kjeldsen har en gammel som nærmest ikke kan følge med på det lydniveau han egentlig gerne så en 12" combo følge med, og som jeg husker det klappede den sammen når man satte pedaler foran. 
Så en Reinau ville nok slet ikke være en dum idé. 

Hvis det skal være endnu finere, så ved jeg Lars Vad er på vej med en ny 1x12" combo, men den er nok mere Fender end Marshall. Det er en Princeton Reverb i et lidt større kabinet, og sikkert med et par tricks i ærmet. Så 
vidt jeg husker kommer den til at lægge et sted imellem 10-15k [Image: Billede%2026-01-15%2010.44.23.jpg]
[Image: IMG_1703.JPG]
Reply
#69
(01-04-2015, 20:51)Rasmus Wrote: ... men en Princeton Reverb i et lidt større kabinet, rumklang, og sikkert med et par tricks i ærmet.

Aaarh, han har selv et par tricks i ærmet: Det dér er da en helt klar aprilsnar!

Tongue
Reply
#70
(01-04-2015, 21:15)Sasha Wrote:
(01-04-2015, 20:51)Rasmus Wrote: ... men en Princeton Reverb i et lidt større kabinet, rumklang, og sikkert med et par tricks i ærmet.

Aaarh, han har selv et par tricks i ærmet: Det dér er da en helt klar aprilsnar!

Tongue

Arghhh.... Altid dobbelt op på rumklang! 
Reply
#71
Aarh, nu driver du gæk med os:

Jeg har faktisk ikke så meget som én forstærker med indbygget rumklang eller en rumklangspedal. Så dééét...

Jeg har det med guitarlyd som med humor og Martini: Jeg foretrækker den tør.

Wink
Reply
#72
(30-03-2015, 17:58)Pluto Wrote: http://www.youtube.com/watch?v=9An-n5KeLj0

Er der nogen der kan fortælle mig hvilken amp der bliver spillet på her i klippet.?

Det er en Lazy J fra England. 
http://www.lazyjprojects.com/
Reply
#73
Jeg er faktisk mere til rumklang end til delay, hvis man skulle vælge fra. Jeg skal helt sikkert lige have fat i Reinau og høre hvad han har at byde på.
Reply
#74
Rumklang - delay, sort - GRÅ... det er vel bare farver. 
Reply
#75
Vel bare effekter til at 'sløre' sit guitarspil med?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply
#76
Jo muligvis ,men lyden kan også blive lidt tør uden, og man skal bruge reverb og delay lidt forsigtigt.
Lidt ligesom kartofler uden sovs. Det bliver lidt tørt :-)
Reply
#77
jeg fik den gode ide at smide de gamle tad el 84 og jj ecc 83 rør tilbage i Voxen. Det blev den altså lidt varmere i lyden af, men de har så tilført lidt støj også, men ikke mere end jeg kan leve med det. er det typisk ecc83 rørerne der støjer eller kan det være el 84 der larmer lidt. Jeg spørger fordi jeg har et helt nyt sæt jj ecc 83 til at ligge ,men gider ikke skille den af lige nu.
Reply
#78
Samtlige jj rør jeg har prøvet, har været ret kønsløse, både ecc83 og el34


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply
#79
Ved ikke rigtig. jeg købte sådan nogle fine Harma retro både el 84 og ecc 83. Den største forskel er der ingen støj er på retro rørerne. Jeg har også 2 andre sæt jeg vil prøve med. Vist både electro harmonix og nogen andre tad. Det skal nok blive godt, selvom det ikke bliver rigtig Marshall .Men jeg har jo også altid været glad for min Ac 30er
Reply
#80
He he ja vil du have noget som lyder som 'Marshall', ska du nok ha en Marshall
Hva med en jtm45?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply
Users browsing this thread: 1 Guest(s)