Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bradley DualQuad 2x12 combo (flash)
#1
Ohøj

Tilbage i halvfemserne stod denne Bradley DualQuad i vinduet hos Centrum Musik i Randers. Forstærkeren kostede svimlende 12.000,- men nu var Centrum Musik heller ikke kendt for landets laveste priser. Dengang syntes jeg i hvert fald, forstærkeren var helt fantastisk.

Det korte af det lange er, at jeg på trods af fuldstændig ændrede lydidealer og et klart ønske om enkle forstærkere slog til, da jeg faldt over forstærkeren på dba (og prisen var faldet en god del siden de glade teenageår).

[Image: bradley-DualQuad-1.jpg]

Der er tale om en forstærker bygget i Skotland engang i halvfemserne. Firmaet holdt vist kun nogle ganske få år.

Der er to kanaler med fire voicings (i mangel af bedre udtryk), så man kan vælge clean, crunch, lead og bradlead på hver kanal.
Kanal A lyder mest 'amerikansk' og B mest 'britisk' i forvrængningen.

[Image: bradley-DualQuad-2.jpg]

Og de mange knapper på fronten er slet ikke nok. Bag på kan man bl.a. vælge Pentode/Triode og ikke mindst den - for mig - meget specielle valgmulighed af poweramprør.

Der sidder (set fra venstre): EL34, 6L6, 6L6, EL34. Gemt inde bagved er fire preamprør (jeg har ikke haft dem ude for at se, hvad der gemmer sig).

Man kan så slå hvert par til og fra. Men er det mon så for at kunne gå fra 100 watt til 50 eller for at give forskellige lydmuligheder eller noget tredje? Man kan vel ikke bare sådan slå to 6L6 og to EL34 sammen til 100 watt lige som fire af samme slags, eller kan man?

Den kommer med to Eminencehøjtalere og vejer alt i alt meget mere, end hvad godt er.

Det kedelige:
Efter forstærkeren har været tændt og spillet på nogle få minutter, forsvinder lyden langsomt for så at vende tilbage (igen langsomt) cirka et minut senere. Sådan kan den virke et kort stykke tid for så at miste lyden og vende tilbage.

Det er ikke kabel eller guitars skyld.

I morgen følger en lille update med den lidt særprægede footswitch (hvilken teaser!) Smile
Reply
#2
Det er ikke nogen specielt køn forstærker. Men den kan godt nok mange ting Smile

Kommer der lydklip, når du engang får den til at virke.

Hvad slipper man så i dag for en defekt forstærker af helt ukendt mærke?
Modded guitars were crap right out of the factory
Reply
#3
(13-08-2015, 21:45)Odgaard Wrote: Man kan så slå hvert par til og fra. Men er det mon så for at kunne gå fra 100 watt til 50 eller for at give forskellige lydmuligheder eller noget tredje? Man kan vel ikke bare sådan slå to 6L6 og to EL34 sammen til 100 watt lige som fire af samme slags, eller kan man?

Jo, det kan du i princippet sagtens. Om det så er en klanglig fordel at gøre det, skal jeg ikke kunne sige. Men med mindre der er lavet yderligere lirum-larum, og rørene blot kører helt parallelt, vil 6L6´erne ikke bidrage lige så meget til sammenskudsfesten som EL34´erne, da 6L6 skal fodres med et kraftigere input for at yde det samme. Men der kan meget vel være truffet foranstaltninger i retning af at udligne dette...
Reply
#4
(13-08-2015, 23:25)Smittefar Wrote: Det er ikke nogen specielt køn forstærker. Men den kan godt nok mange ting Smile

Kommer der lydklip, når du engang får den til at virke.

Hvad slipper man så i dag for en defekt forstærker af helt ukendt mærke?

Ja køn er den bestemt ikke. Men til gengæld er den realistisk med hensyn til sin høje vægt og kommer derfor med metalhåndtag ala et 4x12 kabinet

Jeg skal forsøge at optage noget med den, når/hvis den engang kommer til at fungere igen.

Og det leder hen til prisen. Den har ikke ligefrem holdt sin pris. Jeg har ikke givet mere, end hvad et billigt 2x12 kabinet koster. Så hvis forstærkeren skal skrottes, går det også.

Nu får den af arbejds/familiemæssige årsager lov til at stå lidt, før jeg åbner til printpladerne.
Reply
#5
Hermed den fjollede footswitch :Smile

Fjollet, fordi jeg frygter, stikket bliver svært at udskifte, hvis noget går i stykker. Derudover er det bare en fint fungerende og robust metalkasse med otte switches.

[Image: bradley-dualquad-footswitch.jpg]


Jeg tror, første test ift. lydproblemerne bliver at køre forstærkeren med kun 'Par A' og dernæst 'Par B' af poweramprørene. Jeg har også nogle andre, fungerende preamprør liggende, der skal testes med.
Reply
#6
Nå men det er i hvert fald ikke preamprørene, den er gal med. Til gengæld er de originale no-name preamprør lidt flade i det.

Jeg smider lydklip af fejlen og billede af indmaden op, når der bliver tid.
Reply
#7
Update:
Nu med optagelse af hvordan lyden forsvinder og kommer tilbage. det er samtidigt en optagelse af, hvordan jeg ikke kan huske et riff Smile

Lydudfald på Bradley DualQuad

Fejlen kommer, selv om preamprørene er skiftet, når begge typer poweramprør er på, og hvis jeg kører med kun en ene eller anden type poweramprør.

Derudover lidt billeder af indmaden. Jeg har ikke kunnet finde synlige tegn på elektronik, der er brændt af eller lignende (men jeg er ikke ekspert).


[Image: bradley-innings1.JPG]
[Image: bradley-innings2.JPG]
[Image: bradley-innings3.JPG]
[Image: bradley-innings4.JPG]
Reply
#8
Er det guitaren direkte i forstærkeren?
Jeg havde også lydudfald i sidste uge, men det var en strømforsyning til en pedal, der stod af. Og så midt i et set på scenen!


Sent from my Hal9000 using Tapatalk
Reply
#9
Nå ja, det er guitar direkte i forstærker, optaget med en mobiltelefon.

Derudover tror jeg, de lidt flanger-agtige lyde, som kommer efter lydudfaldet, er noget telefonen selv har fundet på. Jeg hørte det i hvert fald ikke i gerningsøjeblikket.
Reply
#10
Well there's your problem.... Ville mekanikeren sikkert sige. Den øverste lodning til højre af de fire i kvadraten. Tydeligt knæk eller 'etellerandet' rundt om dens højre side.

Nogle idéer ud over at få en fagmand på opgaven?

https://www.dropbox.com/s/1o3npn7f548typ....jpeg?dl=0
Reply
#11
(25-09-2015, 18:02)Odgaard Wrote: Well there's your problem.... Ville mekanikeren sikkert sige. Den øverste lodning til højre af de fire i kvadraten. Tydeligt knæk eller 'etellerandet' rundt om dens højre side.

Nogle idéer ud over at få en fagmand på opgaven?

https://www.dropbox.com/s/1o3npn7f548typ....jpeg?dl=0

Et indlysende forslag ville vel være at "fikse" denne lodning. Måske kan det klares ved blot lige at varme den op en gang. Men ellers må man jo "lappe sammen" efter bedste beskub. Hvad gemmer der sig på den anden side af printpladen ved denne lodning?
Reply
#12
Ifølge drmaawenz her fra, er det ensretterbroen, der gemmer sig på den anden side. Han skyder også på, at det, der ligner et knæk eller lignende ved førnævnte lodning, kan være et easy fix af en fejl i printet.

Jeg har varmet de fire lodninger op igen og konkluderet, at lydudfaldet i hvert fald stadig trives i bedste velgående Smile

En mulighed er selvfølgelig, at jeg bare ikke har gjort mit arbejde godt nok. Men jeg synes nu, lodningerne kom til at se helt ok ud.
Reply
#13
(25-09-2015, 18:02)Odgaard Wrote: Well there's your problem.... Ville mekanikeren sikkert sige. Den øverste lodning til højre af de fire i kvadraten...

Det kunne tænkes, at mekanikeren tager fejl.
Reply
#14
Den mulighed er der selvfølgelig også.
Lige meget hvad tror jeg, der skal en mere elektronikkyndig end mig til.
Reply
#15
Jeg ville for en starter rense lodningerne af med isopropylalkohol, så flushresterne bliver fjernet. Dermed bliver det nemmere at få et overblik over lodningernes kvalitet eller mangel på samme, og man får bedre mulighed for at se, om nogle af komponenterne har belastet loddeøerne i et sådan omfang, at de har løsnet sig fra printpladen. Et fænomen ofte set i forbindelse med potentiometre og stik.
Reply
Users browsing this thread: 1 Guest(s)