Rackpeople, enlighten me!

Hvis Jimi, Eddie, Slowhand eller Slash ikke siger dig noget, er du nok gået forkert
Besvar
Brugeravatar
They
Himmelhund
Indlæg: 27
Tilmeldt: 10 years ago
Kontakt:

Rackpeople, enlighten me!

Indlæg af They »

Jeg må indrømme at jeg er blevet noget forfalden til tanken om at flytte alle mine effekter over i et skab og styre dem via midi vha presets. Jeg synes de mange muligheder det giver er rigtig interessante. Jeg har brugt nogle dage på at Google, youtube osv osv. Og så har jeg selvfølgelig også kigget meget omkring efter de forskellige stykker gear man kan få til formålet. Men der er noget jeg ikke helt kan finde ud af...

Hvis man har et midi board, som f.eks. et Voodoo Lab Ground Control eller et Rocktron All Access, og gerne vil styre en flok pedaler på en hylde i racket - hvilket stykke gear skal man så forbinde pedalerne til (kom gerne med flere eksempler)? Hvis man har en effektprocessor, som f.eks en G-Major, kan den så sluttes direkte til boardet? Hvad med en midi-venlig pedal (f.eks en whammy)? Og til sidst, hvordan slutter jeg så min forstærker til, så boardet også kan skifte kanaler på den?

Det er et helt nyt marked for mig, så derfor beder jeg bare om lidt hjælp til at forstå det inden jeg eventuelt bestemmer mig for at skrabe sammen til at ændre hele mit setup.

Forresten: Hvorfor er Rocktron All Access så meget dyrere end Voodoo Lab Ground Control?

Tak for hjælpen :)

kraen
Indlæg: 1267
Tilmeldt: 51 years ago
Kontakt:

Re: Rackpeople, enlighten me!

Indlæg af kraen »

Hvor mange effekter skal du have styret?

All Access er dyrere, da den kan lidt flere ting. Simpelthen!

Tag et kig på <!-- m --><a class="postlink" href="http://rjmmusic.com">http://rjmmusic.com</a><!-- m --> for nogle switchere og på <!-- m --><a class="postlink" href="http://hugeracksinc.com">http://hugeracksinc.com</a><!-- m --> for inspiration.

bastion
Himmelhund
Indlæg: 41
Tilmeldt: 10 years ago
Geografisk sted: 9000 Aalleren
Kontakt:

Re: Rackpeople, enlighten me!

Indlæg af bastion »

[quote="They"]Hvis man har et midi board, som f.eks. et Voodoo Lab Ground Control eller et Rocktron All Access, og gerne vil styre en flok pedaler på en hylde i racket - hvilket stykke gear skal man så forbinde pedalerne til (kom gerne med flere eksempler)? [/quote]
Der er flere muligheder. Voodoo Lab laver deres GCX Switcher, som er beregnet til at arbejde sammen med Ground Control (men den kan også styres af andre boards). RJM laver flere forskellige enheder der kan switche pedaler. Skrydstrup har vist stadig en dims eller to der kan og T-Rex lavede deres MAC-1 til formålet. Jeg har ikke nævnt alle, men det er så vidt jeg ved nogen af de mest populære.

[quote="They"]Hvis man har en effektprocessor, som f.eks en G-Major, kan den så sluttes direkte til boardet? [/quote]
Ja, fra boardets midi ud forbinder du et kabel til G-Majorens midi in.

[quote="They"]Hvad med en midi-venlig pedal (f.eks en whammy)?[/quote]
Mener du en expressionpedal eller en Digitech Whammy?

[quote="They"]Og til sidst, hvordan slutter jeg så min forstærker til, så boardet også kan skifte kanaler på den?[/quote]
Det kommer an på din forstærker og hvor meget der skal switches. Hvis der kun skal switches mellem to kanaler, kan en G-Major gøre via dens relays. Hvis der er flere funktioner der skal switches (fx på en Mesa), laver en RJM en Amp Gizmo der kan switche op til 8 funktioner. Endelig er der enkelte forstærkere hvor der er midi-funktioner indbygget.

Besvar

Hvem er online

Brugere der viser dette forum: Ingen