Gear-freak
Fretboard olie? - Printable Version

+- Gear-freak (https://gear-freak.dk/forum)
+-- Forum: Grejsnak (https://gear-freak.dk/forum/forum-3.html)
+--- Forum: Guitar/bas (https://gear-freak.dk/forum/forum-4.html)
+--- Thread: Fretboard olie? (/thread-3867.html)Fretboard olie? - Martin K - 20-10-2016

Hejsa,

Det er længe siden mit sidste besøg på gear-freak.dk, men super hyggeligt at 'være her' igen, og se at stedet stadig er i live (hvor skulle jeg ellers gå hen med mine gear relaterede spørgsmål? Smile

Anyways - mine tre rosewood guitarers gribebrædder er begyndt at se ganske tørre ud. Grundet travlhed på andre fronter får de ikke nær så meget spilletid som de hver i sær fortjener - det har nok en betydning. Jeg tænker, at de alle tre snart skal have noget olie. Men hvad fungerer? Har I haft god succes med nogle specifikke produkter?

På forhånd tak og god aften...


RE: Fretboard olie? - Smittefar - 20-10-2016

Jeg bruger noget fretboard conditioner, jeg har fået sammen med et Gibson guitar pleje kit. Det virker glimrende, og den lille flaske, jeg har, ser ud til at ville holde ti år mere.

EDIT: MIn pointe ovenfor er, at jeg ikke ville bekymre mig over at betale 50 kroner for en lille flaske, selv om det virker absurd dyrt. Du bliver ikke ruineret i længden.


RE: Fretboard olie? - Sasha - 21-10-2016

Jeg købte engang en flaske palisander-olie i den lokale trælast. Jeg tror, at den kostede en tyver eller noget i den retning. I og med at behovet for olie på gribebrætter vel maksimalt beløber sig til en dråbe eller to hvert tredje år eller noget i den stil, vil jeg anslå, at denne flaske mageligt kan vare de næste syv generationer i familien eller mere. Og det virker ganske glimrende til formålet. Det samme vil jeg tro, kan siges om alverdens andre bud på diverse træ-olier...


RE: Fretboard olie? - JohnnyN - 22-10-2016

Lemon Oil til guitar er det sikre, men også lidt dyrt. Set i forhold til hvor lidt der skal til har det dog mindre betydning - selv en lille flaske holder i mange år.
Jeg er dog begyndt at bruge Gorgomyte fra GHS - det er en imprægneret klud der også renser gribebrættet ganske effektivt.


RE: Fretboard olie? - Jacob - 23-10-2016

Jeg bruger et eller andet "fretboard oil" fra Fender (endda med Custom Shop logo på  Cool ). Jeg mener jeg gav 45kr.  - af den simple årsag at det stod først på hylden i 4sound. 

Den holder vel de næste 10 år, med den mængde der er i ..


RE: Fretboard olie? - FunkyValle - 25-10-2016

Jeg har en Dunlop Lemon Oil, som jeg købte for mindst 10 år (og vist også en del år mere) siden. Indtil videre har jeg brugt ca halvdelen...


RE: Fretboard olie? - Rasmus - 25-10-2016

Jeg har en Dunlop Lemon Oil, som kostede 75kr for præcis 10 år siden!!! Den er næsten Tom.