Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anbefalinger af gratis plugins
#1
Vi har et par hjemmestudiekrigere her på sitet, så det må være på tide, vi deler vores erfaringer med gratis plugins

Først og fremmest kan man give sig i kast med denne alenlange tråd på lydmaskinen <!-- m --><a class="postlink" href="http://lydmaskinen.dk/viewtopic.php?f=1&t=3904">http://lydmaskinen.dk/viewtopic.php?f=1&t=3904</a><!-- m -->

Jeg har været den igennem og har fundet nogle rigtig fede plugins ad den vej. Men her synes jeg vi skal prøve at dele vores erfaringer i stedet for blot at dele links.

Jeg har selv fundet alt, hvad jeg har brug for af plugins som freeware.

Jeg bruger Reaper, og deres indbyggede plugins fungerer bare rigtig godt - de kan i øvrigt også downloades gratis som helt almindelige vst plugins på reapers hjemmeside reaper.fm - her finder man alle standardværktøjer (compressor, multibåndscompressor, limiter, EQ, etc.)

Når der skal tilføjes lidt farve, så kan jeg virkelig godt lide de plugins, som Variety of Sound tilbyder <!-- m --><a class="postlink" href="http://varietyofsound.wordpress.com/">http://varietyofsound.wordpress.com/</a><!-- m --> - Deres VST pluginpakke er virkelig anvendelig for mig, og det er klart dem, jeg bruger mest.

Deres PreFIX plugin er superfedt som første led i kæden på stort set alle spor. Det kan alt det oprydning, man typisk laver på alle spor. Der er kraftigt hi- og low-cut og muligheder for at justere en lille smule øvrig EQ - Der er en alsidig gate (med mulighed for side-chain), fasen kan justeres trinløst, og man kan forsinke et spor, så man kan lave timealignment. Endelig kan man justere stereobilledet lidt, hvis man arbejder på et stereospor.

BootEQ MkII er en ret fed rørpreamp (til mikrofon) simulator - Jeg synes, den er god til at tilføje lidt sizzle til lyden.

NastyVCS er en emulering af en meget alsidig channelstrip, med rør, flydende fase, compressor, EQ, limiter - meget anvendelig.

Rumklangspluginnet lyder fint og er et dejligt sted at starte, men der kan man finde bedre alternativer - jeg har ikke prøvet deres Chorus/Delay plug, men det skal jeg helt sikkert snart.

Endelig er der en hel masse forskellige værktøjer til at tilføje harmonisk distortion og compression - forsøg på analog lyd - noget af de lyder rigtig godt i de rigtige situationer.

Som det absolutte sidste plugin på min masterkæde har jeg som regel TTL pocket limiter <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kvraudio.com/db/tls_pocket_limiter_by_tbt">http://www.kvraudio.com/db/tls_pocket_limiter_by_tbt</a><!-- m --> - Det er 'bare' en brickwall limiter, men den er nem at bruge, og jeg synes, lyden fungerer fint - i øvrigt kan man også med fordel gå på jagt i KVR's andre plugins.
Modded guitars were crap right out of the factory
Reply
#2
kom lige i tanke om Kjaerhus audios gratis plugin pakke - den er faktisk også OK - Deres hjemmeside eksisterer ikke længere, men gratissoftwaren ligger mange steder - eks. her
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.acoustica.com/plugins/vst-directx.htm">http://www.acoustica.com/plugins/vst-directx.htm</a><!-- m -->

Samme sted kan man i øvrigt også hente SIR, der er en rumklangsmaskine, der modellerer klangen af specifikke rum. Der ligger nogle rigtig fede impulse responses der, som med fordel kan bruges som rumklang, men de er altså lidt svære at arbejde med.
Modded guitars were crap right out of the factory
Reply
#3
Jeg er sådan set lidt i vadestedet imellem Logic og så Ardour/Harrisom mixbus ... Logic er kanon til editering, men hvad jeg har opdaget er at mængden af kompressore jeg blev nødt til at plug'ge ind faldt ret så drastisk da jeg skiftede over til at mixe i Harrison Mixbus. Den opfører sig som en analog pult, og man får intutivt skruet noget sammen i en helt anden fart end i Logic. Men det jeg ville frem til var at på Harrison kan jeg i et langt stykke af vejen får noget fornuftigt ud af TC's gratis M30 plugin ... hvor sir1 (den gratis) jo kun findes til windows.

Så skal jeg lige sige at hvis man fedter lidt med sample delay - forskyder de to sider og panorering. Får man ofte et meget renere mix, end bare at tonse reverb på alting. En plugin som jeg syntes at jeg har stor fornøjelse af og som også er gratis er Blue Cats "Stereo Gain".

--sd
Reply
#4
Jeg blev lige gjort opmærksom på den her pakke <!-- m --><a class="postlink" href="http://antress.blogspot.com/">http://antress.blogspot.com/</a><!-- m -->

Det ser sgu ret lækkert ud, men jeg har ikke prøvet noget af det endnu.
Modded guitars were crap right out of the factory
Reply
#5
Jeg ville slå ihjel for nogen fede, gratis trommelyde der kan bruges i Garageband Sad
Reply
#6
Loomer Wrote:Jeg ville slå ihjel for nogen fede, gratis trommelyde der kan bruges i Garageband Sad
og give min højre testikel!


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply
#7
Loomer, der er nogle trommesæt med i kontakt's gratis pakke: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.native-instruments.com/#/en/products/producer/kontakt-5-player/?page=2491">http://www.native-instruments.com/#/en/ ... ?page=2491</a><!-- m --> jeg har ikke prøvet dem selv...
Jeg ved faktisk heller ikke om den gratis kontakt player virker i garageband, men jeg vil faktisk tro den gør.

Jeg bruger playeren med flere instrumenter jeg har købt, og den fungerer fint, selvom den er en smule processor tung Smile
Bah
Reply
#8
Det tror jeg lige jeg skal tjekke ud senere i dag. Jeg havde nemlig desværre ikke råd til at købe AD, da de var på tilbud til 800,- hos 4Sound..


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply
#9
Jeg tror også selv jeg lige prøver det af når jeg er hjemme...

Ellers har jeg <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.stevenslatedrums.com/products/ex/">http://www.stevenslatedrums.com/products/ex/</a><!-- m --> (i version 3.5 så vidt jeg husker) som jeg aldrig bruger, men deres samples må så vidt jeg kan se ikke sælges videre...

Efrandsen hvis du har logic, er der et brugbart akustisk sæt i ultrabeat - som udover det også har en cool sequencer at lave trommer i.

Det kan dog betale sig at følge lidt med, jeg købte steven slate drums ex til 25$ på en "no-brainer" deal hos audiomidi.com.
Bah
Reply
Users browsing this thread: 1 Guest(s)