Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tråden med spørgsmål og svar
(14-09-2018, 00:26)Sasha Wrote:
(11-09-2018, 23:31)Lasse H Wrote:
(10-09-2018, 22:45)Sasha Wrote:
(08-09-2018, 15:42)Lasse H Wrote: Det var selvfølgelig ikke lige et svar på det, jeg spurgte om, men selvfølgelig helt sikkert brugbar viden. Nu har jeg ikke selv monteret 6V6 rør i, og står også overfor at skifte dem til 6L6, men med henblik på salg. Du får dog nok forklaret mig så, hvorfor det formodentligt er endt med, at forstærkeren nu lyder som om, den er ved at blive kvalt. Er selvfølgelig ikke 100% sikker på, at det er udgangsrørene, men forforstærkerrørene er det i hvert fald ikke. Mit spørgsmål gik egentligt på, om jeg som en del af  udredningen kunne udskiftet udgangsrørene et efter et, men dit svar lægger jo op til, at de alle skal skiftes uanset, så det gør jeg.

Var TAD’s 6L6’ere iøvrigt ikke et godt bud?
I get your point... Wink 

Men jeg håber, at det trods alt skinnede igennem, at jeg personligt ikke ville kaste mig ud i at "gamble" rundt med at skifte rør "i blinde" i disse forstærkere - især ikke 6V6-rør, som typisk ikke er de forekommende spændinger voksne - uden én eller anden form for monitor på div. spændings- og strømforhold. Selvfølgelig kan man til en vis grad styre efter, at hvis indmaden i de pågældende rør bliver rødglødende, eller gnisterne springer lystigt i rørenes indre (eller andre steder!) - ja, så er der nok ét eller andet, som ikke kører helt optimalt. Men jeg ville personligt ikke have nerver til det. Især ikke da Mesa jo heller ikke ligefrem med løs hånd har strøet sikringer ud over deres forstærkere.

Jeg synes, at det lyder som en langt mere holdbar plan at montere 6L6´ere i den. Og TAD´s 6L6WGC ville i mine øjne være et godt bud, selv om jeg desværre må sige, at det lader til, at det somme tider halter lidt m.h.t. matchning´en (moderne dansk er et herligt sprog), når man køber et sæt. Men finder man nogle, der matcher fornuftigt, er det i mine ører det bedste nyproducerede 6L6.

Super. Tak! Og i udgangspunktet vil “Mesa Boogie” have, at jeg bare skal smide de nye rør i, og så er det, det, ikke?

Narh, er normal "Mesa-logik" ikke sædvanligvis: Du betaler ågerpriser for kinøjser-rør, som vi (Mesa) har sat vores stempel på og "udvalgt, så den forindstillede bias i vores forstærkere passer" (i virkelighedens verden betyder det som oftest, at "vi sælger rør, som vi garanterer for, med den forindstillede bias i forstærkere kører så p...koldt, at der i hvert fald aldrig bliver problemer med, at rørene kører for varmt)? Dem kan du så blot putte i forstærkeren uden at bekymre dig om andet, end at de nok ikke ligefrem kører, så de lydmæssigt yder deres bedste.

Var det min forstærker, ville jeg gribe sagen an som i enhver anden forstærker: Vælge nogle gode rør (næppe Mesas åger-rør) og så tilpasse bias i forstærkeren efter dem, selv om det kan være sin sag med de mange drifts- og spændingsmuligheder, som Mesa har forsynet disse forstærkere med.
 Ok, men ville det ikke kræve, at den blev modificeret så?
Reply
Nu er det måske et temperamentsspørgsmål, hvor meget der skal til, før man vil bruge betegnelsen "modifikation". Men indgrebet beløber sig til eventuelt lige at lodde en modstand i parallel over én af de eksisterende modstande i bias-kredsløbet. Dét, man så ikke på forhånd kan vide, før man har målt på sagerne og forsøgt at tage bestik af situationen, er selvfølgelig, hvilken værdi denne modstand skal have.
Reply
Ok. Min forestillingsevne strakte sig kun til, at der nok skulle loddes en variabel modstand ind.
Reply
(14-09-2018, 16:28)Lasse H Wrote: Ok. Min forestillingsevne strakte sig kun til, at der nok skulle loddes en variabel modstand ind.

Jamen, det ville da bestemt også være en bekvemmelighed i forhold til at kunne justere bias. Og er man stålsat nok på idéen om, at man f....galeme VIL have sådan et potmeter i sin Mesa, så man kan justere dens bias trinløst, kan det såmænd sikkert også godt lade sig gøre på den éne eller anden måde. Men jeg ved blot, at jeg - da jeg sidst havde næsen i sådan en Lonestar for et par år siden - "chickened out" fra denne løsning ved tanken om at skulle have forstærkerens indmad splittet fuldstændigt ad for at tilkæmpe mig adgang til printpladens underside. Jeg syntes på ingen måde, at målet i dette tilfælde helligede midlet. Så jeg holdt mig til den ovenfor beskrevne forretningsgang, som virker glimrende i praksis, omend det da selvfølgelig godt lige kan tage et par forsøg, før man rammer den rigtige værdi på parallelmodstanden.

Jeg kunne egentlig også godt forestille mig, at det i virkeligheden er en kønnere og "mindre" modifikation, end det ville være at mokke et potmeter i. Men som sagt: Jeg har ikke bruget megen mental energi på at spekulere over, hvordan jeg ville montere et potmeter i sådan en forstærker. Så det kan da godt være, at det med lidt omtanke ville kunne lade sig gøre at lave pænt..? Wink
Reply
Users browsing this thread: 1 Guest(s)