Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pedalboard tråden
#41
telemaster: er det noget med at du har en black finder du er ret begejstret for? jeg har byttet mig til en, men jeg aner ikke hvad jeg skal med den, hvordan bruger du din?

/søren

Reply
#42
Hybrid_Child Wrote:
GuitaRasmus Wrote:
andkrup Wrote:...snip...

de fleste gange jeg bruger en kompressor er jo netop for ikke at bekymre mig om dynamikken, ie. det er lidt omsonst at prøve at genskabe en studielyd hvor man spiller åhh-så-dynamisk på en scene hvor det sejler med øl og alle andre er glade i låget

Der er jeg så helt uenig - hele ideen med at øve mig, herhjemme eller i øvelokalet, er netop for at jeg kan udfolde mig musikalsk (sagt på en fesen måde, ja) så præcis og nuanceret som muligt, når jeg skal fremføre min musik for andre - hvorfor i alverden skulle jeg smadre min dynamik med en pedal, når nu det er den dynamik jeg har knoklet i årevis for at få frem?

Nu skal jeg selvfølgelig ikke svare på Andkrups vejene, men jeg tror det han mener er, at der er forskel på at indspille et nummer og på at spille det live. Det er da er lidt ærgerligt hvis det du spiller drukner i larmen fra fulde mennesker, som alligevel er ligeglade med dynamik, når du spiller lavt. Og hvis en compressor kan afhjælpe det, så er det vel en god ting.
det var ellers meget godt svar på mine vegne Smile

Det er jo ikke fordi jeg ikke gider anslagsfølsomhed eller detaljeret spil, men det kommer an på musikken - hvis det er fuld skrue fremad, tænker jeg ikke så meget over de små søde detaljer. Det er lidt som at sammenligne Zakk Wylde med Larry Carlton. Når Zakk spiller fedt, er det jo ikke lige dynamisk spil der er tale om, lissom hr. Carlton lyder fedest når man får alle de små fraseringsdetaljer med.

Kan sagtens se at det er ærgerligt, hvis de fede detaljer man har øvet ikke kommer til sin ret på scenen, men dér vil jeg hellere puste tonen lidt op så det er lettere at spille, end når der ikke er så meget pres/stress på derhjemme. Her har rasmus jo så flere timer i logggen end jeg, hvilket man jo osse kan tænke over.
Reply
#43
udepost Wrote:telemaster: er det noget med at du har en black finder du er ret begejstret for? jeg har byttet mig til en, men jeg aner ikke hvad jeg skal med den, hvordan bruger du din?

/søren

Jeg har den faktisk ikke længere, men jeg var ganske rigtigt meget glad for den! Jeg brugte den mest som forvrænger/booster, sammen med min TS808, og ind imellem som mere traditionel compressor/preamp, der lige gør noget fedt ved tonen og runder lyden af. Lige nu har jeg lidt svært ved at huske, hvordan jeg brugte den, men hvis trådene fra det gamle gearfreak nogensinde bliver tilgængelige igen, er jeg sikker på, der er noget at finde der. Søren Andersen var jo meget begejstret for min lyd, da jeg brugte den, men jeg savner den sgu egentlig ikke, selvom den virkelig er fed. Men Søren bruger også selv compressor som en slags boost/drive sammen med en anden forvrænger og forstærkerens egen forvrængning, så jeg er ikke alene om den taktik.
So many assholes, so few bullets
Reply
#44
Her er seneste inkarnation af mit board. Lidt rodet, og de fleste af pedalerne sidder ikke engang fast, men det skal jeg nok få styr på, inden jeg næste gang skal ud af døren med dem.

[Image: Board1resized.JPG]

Signalvej: TC Electronic Polytune -> Emma Ræserfritz -> Boss OD-3 -> Boss RV-2 -> Diaz Texas Tremodillo -> Boss PN-2

De to tremolo-pedaler er begge på, fordi jeg så kan A/B-teste, hvilken (hvis nogen) jeg vil beholde.
Reply
#45
Her er den seneste version af mit board.
Nova Systemet skal videre, den kan for meget til mit behov og jeg er ikke typen der gider at rode med menuer/undermenuer for at tweake lyden.
Jeg bruger den faktisk kun til rumklang og lidt delay, rumklang og delaydelen i den er fed, alt andet i den er for mig overflødigt.
Jeg skal have fundet ud hvordan jeg kan få tuneren ud af kæden, det kommer senere.
Mht Compressorer... Så kunne jeg godt tænke mig en ny, Det kommer nok også senere.
Der skal ryddes op i kablerne, det kommer også senere. Tongue
[Image: P7250006.JPG]
Reply
#46
Uhh - hvordan virker den der T-rex spin doctor for dig - jeg synes umiddelbart, det ligner en rigtig god ide, men jeg har aldrig rigtig fået gennemtestet det.
Modded guitars were crap right out of the factory
Reply
#47
Spindoctor'en virker perfekt for mig, fantastisk at man kan have 4 forskellige indstillinger i samme pedal og man lynhurtigt kan se hvordan den er indstillet.
Ikke noget med menuer og undermenuer, det er bare trykke på knapperne, så drejer "kyllingehovedknapperne" over på det de var indstillet til. Meget intuitivt.
Reply
#48
Helt enig med swampthing - har også en spindoctor - syntes det er en mega fed drive...
Dens simulerede output er dog ikke så fandens fedt...

Jeg har dog ingen billeder men mit board består af en polytune, dizzy drive, spindoctor og en replica...
Så kan man da snakke om man støtter de danske producenter, hehe.
Bah
Reply
#49
Telemaster Wrote:Altså - jeg vil da lige tilføje, at når man indspiller, har jeg svært ved at forestille mig at lave fed (guitar)lyd uden compressor. Det er jo ikke nogen 80'er-efekt, men en studiemaskine, der har været brugt siden studieindspilningernes stenalder. I et studie lægger man typisk compressor på (stort set) alt. Gerne både under tracking og mix. Og alt med måde, naturligvis, men man skal bare ikke lide under den misforståelse, at compressor per definition lyder 80'er-agtigt. Det er sgu nok det sidste, jeg vil tweake min lyd til, og jeg har ellers altid været en stor fortaler for compressors; både på boardet og i studiet. Jeg er bare tordnende uenig med Brander i, at man SKAL have en compressor mellem guitar og forstærker, for at lave god guitarlyd. Efter min mening kan det meget nemt lade sig gøre at lave både god og dårlig lyd, uanset om man har en compressor eller ej. Men hvis man er afhængig af at have en compressor på boardet for at få fed lyd, så er jeg ret sikker på, der er et led eller to undervejs, der ikke er optimale.

Min filosofi om god gutarlyd er meget, meget enkel: du skal have en guitar, der lyder fedt og en forstærker, der lyder fedt. Case closed. Du må godt bruge pedaler, men kun hvis de lyder fedt. Du må overhovedet ikke prøve at redde en sløj guitarlyd med pedaler. Find i stedet ud af, om det er guitaren eller forstærkeren, du ikke kan lide. Og hvis en compressor i signalvejen lyder vildt fedt, er det selvfølgelig sådan en, du skal have. Ellers ikke. Heller ikke selvom Brander eller andre siger det.

Nu er der jo så også fannens til forskel på, om man putter en compressor mellem guitar og forstærker, eller om man komprimerer det samlede resultat af guitar+forstærker et sted senere i optage-kæden...

Men ellers er vi vist ret enige.
"When the fish scent fill the air, there'll be snuff juice everywhere"
Reply
#50
.. til helvede med compressorer og lad være med at spilde trådsiderne med at skændes om at den fungerer eller ej?!?! Bliv voksne på den marnlige måde!?!
Hemmeligheden ved lykke er at være tilfreds med det man har.. så, saml så meget mulig!!
Reply
#51
Ud over åh og ih er meningen vel også at diskutere og forhåbentligt blive klogere på grejet?
Reply
#52
... men I gentager jo jer selv igen og igen!? "Det lyder godt hvis du gør sådan!" "Njaa.. NEJ! Det er bedst med kun amp og vol på guitar!" "Så har du jo ikke prøvet den her comp anus fra ET." "Den prøvede jeg men kan bedst lide a jeg er så dygtig at spille guitar at jeg ikke behøver den!!"... o.s.v
Hemmeligheden ved lykke er at være tilfreds med det man har.. så, saml så meget mulig!!
Reply
#53
:lol:

Jo, jo - men det er jo ældre folk, du har med at gøre her. De genstarter hurtigt. Tongue
Reply
#54
Så lad selv være med at spilde pladsen, og post et board.. Wink
Knowledge is good.. Rock is good.. The knowledge of rock is good..
Reply
#55
.. har ingen billeder endnu... .. har aldrig flashet gear hele mit liv.. .. er ret stolt af det.. .. faktisk..
Hemmeligheden ved lykke er at være tilfreds med det man har.. så, saml så meget mulig!!
Reply
#56
Izzy Wrote:har aldrig flashet gear hele mit liv.. ..

Gi´ den mand en cigar og et klap på skulderen!
"When the fish scent fill the air, there'll be snuff juice everywhere"
Reply
#57
Izzy Wrote:.. har ingen billeder endnu... .. har aldrig flashet gear hele mit liv.. .. er ret stolt af det.. .. faktisk..

Fint for dig - men kunne du ikke deltage konstruktivt i debatten, eller fise ud?
"Lyder den ikke lidt forkølet, sådan en Les Paul?"

"Eric Johnson kan høre, om ham der viklede pickupperne, havde boxershorts eller tights på den dag".
Reply
#58
.. jeg tror jeg fiser ud mens I "deltager konstruktiv i debatten". (read gentager sig selv igen og igen..)
Hemmeligheden ved lykke er at være tilfreds med det man har.. så, saml så meget mulig!!
Reply
#59
Sasha Wrote:
Izzy Wrote:har aldrig flashet gear hele mit liv.. ..

Gi´ den mand en cigar og et klap på skulderen!

Ja I er et kønt forummakkerpar. En der ikke vil vise grej og en anden, der ikke vil snakke grej. :clap:
Reply
#60
fortytwo Wrote:Så lad selv være med at spilde pladsen, og post et board.. Wink

ok - will do!!

[Image: file.php?id=8]


Attached Files
.jpg   os1.jpg (Size: 23.19 KB / Downloads: 255)
Reply
Users browsing this thread: 1 Guest(s)