Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guitar i stykker pga. luftfugtighed
#1
Jeg fik mig et wakeup call, da en af mine westernguitarers stol pludselig havde løftet sig fra kroppen pga. for tør luft. Derfor skal jeg have gjort noget ved luftfugtigheden derhjemme.
Er der nogle af jer, der kan anbefale noget i den retning? Det ville jo være nemmest at investere i de dersens planet waves dimser til at putte ind i guitaren, men jeg skal jo egentlig også sørge for elguitarerne. Hvad gør i?

Christian
Reply
#2
Jeg har 'en af de Planet Waves dimser' i mine akustiske - elguitarerne modtager jeg også gerne bud på... Smile


Sent from my mønttelefon using TapaTalk
RoadHigh.dk
Reply
#3
Michael Vajhøj Wrote:elguitarerne modtager jeg også gerne bud på... Smile

Ritchie Blackmore´s bud på sagen: En halv, rå kartoffel i guitarkufferten. Så er man også helt sikker på at blive stoppet i tolden i enhver lufthavn og at blive tjekket i hoved og ..., mens man prøver at forklare de flinke og forstående folk noget om de finere detaljer omkring træ, luftfugtighed og skævheder o.l. Men tilsyneladende har de vist som regel kun øre for dét med "skævheden"... :-)

Jeg er sikker på, at næsten enhver anden form for "humidor" i guitarkufferten kan gøre noget lignende (altså modvirke skævheder). Personlig gør jeg ikke noget udover at leve med, at bånd-enderne godt kan rive lidt i slutningen af en tør vinter.
"When the fish scent fill the air, there'll be snuff juice everywhere"
Reply
#4
Du kunne anskaffe dig nogle potteplanter. Det hjælper hvis luftfugtigheden er for lav.

En anden mulighed er at tørre vasketøj indendørs. Eller investere i en vandforstøver som du så sprøjter lidt med ind imellem.
Reply
#5
Potteplanterne er sikkert en god ide, men det der med store udsving i luftfugtighed, fordi man tørrer tøj og eller sprøjter med vand, det er jeg faktisk ret sikker på, jeg ikke vil anbefale.

Jeg har hørt kartoffeltricket omtalt af Troels Jensen for mange år siden. Jeg vidste ikke, at den oprindelige ophavsmand var Ritchie Blackmore.

Jeg synes, det er meganedern, at jeg er nødt til at opbevare min yndlingsguitar (min Martin) i sin kasse hele vinteren - jeg ville meget hellere have den hængende fremme, som jeg plejer. Men nu er den lukket inde med sin PW fugter.
Modded guitars were crap right out of the factory
Reply
Users browsing this thread: 1 Guest(s)