Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
elektrolytters påvirkning af lyden
#1
Jeg synes, at jeg har kunnet høre en stor forskel i lyden fra min forstærker (fender blues deluxe) efter den har fået skiftet 
elektrolytkondensatorer. Og det er ikke til det bedre. Min delux er upgradet med celestion gold enheder og nos valvo-rør og lød inden ret fantastisk varm, blød, blueset og rimelig meget fylde. Men stadig med meget punch i lyden. Nu her i øveren i aften med bandet lød den rimelig ordinær, meget diskant "digital" og lidt harsk i det. Er det bare indbildning, fordi jeg har siddet og rodet med studie optagelser, hvor jeg har spillet med DIboks med indbygget cab/amp simulering, og dermed har "glemt" hvordan min forstærker lyder. Eller rettere måske hvordan den lød med friske "lytter" i.
Reply
#2
Jamen, det kan da sagtens have noget at sige - meget endda! Det kan så undre lidt, idet de elektrolytter, der sidder som standard i nyere Fender-forstærkere, ifølge min ydmyge opfattelse absolut er "taget fra nederste skuffe". Men ved du hvilke, der er blevet sat i istedet? Er det samme værdier som de gamle, eller er der blevet "fiflet" her? Er de nye blevet "reformed", før de blev sat i? Og hvorfor blev de gamle i det hele taget skiftet?

Om det så i virkeligheden er dig, der hører spøgelser, er jo ifølge sagens natur lidt svært for andre at svare på... Wink
Reply
#3
jeg undersøger det næste gang jeg kommer i øvelokalet hvor den står. Nej formodentlig ikke reformed, gætter på de bare er sat i og så ud af døren. Det var 2 stk til 70 kr, så nok heller ikke fra øverste hylde jeg har fået. Er lidt ærgerlig over at jeg har "mistet" min gamle forstærker. De blev skiftet, fordei forstærkeren begyndt at skratte seriøst meget.
Reply
Users browsing this thread: 1 Guest(s)