Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Undgå faseproblemer med flere mikrofoner
#1
Vil man kunne sende en "ren sinussvingning" gennem en højtaler, så man kan placere to mikrofoner efter den med henblik på at minimere faseproblemer?
Reply
#2
Ja, det kan man sagtens. Men det kræver da nok én eller anden form for visuel monitor på de to mikrofoners udgange for at kunne bruge det til så meget, ville min umiddelbare tanke være.
"When the fish scent fill the air, there'll be snuff juice everywhere"
Reply
#3
Ja, den del har jeg ikke lige løst. En form for oscilloskop?
Reply
#4
Det er da værd at prøve.

En strøtanke (tag det med et gran salt):
Jeg ved ikke om det er nødvendigt med oscilloskoper. Hvis man kan 'summe' kanalerne i real time (eks. ved at køre dem ind i et lydkort og lave et samlet spor hvis udslag man kan få vist real time), kan man vel slutte, at der hvor signalet er kraftigst, der må de være perfekt i fase.. ?  Men så er der måske noget med forskellige frekvenser og noget andet med mikrofonens følsomhed i forsk. frekvensområder som man ikke tager højde for.

Men der er vel så heller ingen garanti for at en placering med minimal faseforskel nødvendigvis er lig med den bedst lydende placering?
Reply
#5
Den eneste måle at få det hele i fase på er at sørge for, at de to mikrofoner er lige langt fra højttaleren.

Hvis du har forskellige afstande, så kan det godt være at de er i fase for een frekvens, men så vil de være ude af fase for de fleste andre.

Herr Snake har naturligvis svaret. Dit bedste måleinstrument er øret.
Modded guitars were crap right out of the factory
Reply
#6
Lige et par ekstra kommentarer

Det er ret svært at høre, hvornår de to signaler summerer til maksimum. Hvis du har mulighed for at flippe fasen på den ene mikrofon, så burde de summere til minimum, når de er i perfekt modfase. Det er nemmere at høre, og når du har ramt punktet, flippe fasen tilbage.

Det er muligt at tidsforskyde de to optagelser et par millisekunder i computeren og få fasen til at passe på den måde

Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk
Modded guitars were crap right out of the factory
Reply
#7
Nu kan det jo i praksis være ret svært at se, om de to mikrofoner har den samme afstand 1) hvis de sidder for og bag eller 2) hvis der er forskellige mikrofoner med forskellige størrelse kapsler, hvor man ikke umiddelbart kan se membranen.

Nu har højtalerens membran jo en vinkel, og bør man ikke tage højde for det også? I forhold til frontstoffet betyder det jo flere centimeter. Det er derfor, at jeg har tænkt på en målemetode. Men ellers så er øret jo en god ide også.
Reply
#8
(17-11-2016, 00:49)Smittefar Wrote: Dit bedste måleinstrument er øret.


(17-11-2016, 18:42)Lasse H Wrote: Men ellers så er øret jo en god ide også.

Jeg kunne ikke være mere enig i de ovenstående udsagn...
Reply
Users browsing this thread: 1 Guest(s)